Rotary Haaksbergen

Rotaryclub Haaksbergen

Openbaar

SterrenStralen: een logistieke puzzel voor ruim 400 op maat samengestelde pakketten

door

Bij de SterrenStralen-actie (sterrenstralen.com) is het voor alle Rotaryleden van clubs Haaksbergen en Neede nu pieken. De actiemodus zorgt ervoor dat veel geld wordt opgehaald dat direct weer wordt uitgegeven aan 'kinderen in de knel'. Dat betekent in 2022 dat voor ruim 400 kinderen in Eibergen, Haaksbergen en Neede bijzondere geschenken worden uitgezocht, gekocht en tenslotte verpakt. Een flinke operatie waar alle skills en ervaring van leden hard nodig zijn om te zorgen dat het foutloos en efficiënt gebeurt en uiteindelijk de juiste pakketten voor de juiste kinderen op de juiste adressen worden afgeleverd.

Overigens doneren kan nog en kaarten kopen ook!

 

#travelling-salesman-problem #efficient-orderpicken #Maatwerk #PeopleOfAction

Rotary acties

Bekende acties die regelmatig worden gehouden zijn:

  • Sterrenstralen: de grote kerstactie voor kinderen in de knel die jaarlijks enkele tienduizenden euro's opbrengt en rechtstreeks wordt besteed aan kinderen in het verzorgingsgebied die een kado hard nodig hebben.
  • Groot Dictee: het schrijven voor een goed doel in de examenweken van de middelbare scholen.

Geschiedenis Rotaryclub EHN

Rotaryclub Eibergen-Haaksbergen-Neede (EHN) maakt deel uit van de landelijke en internationale Rotary-beweging. Onze club is ruim 25 jaar geleden ontstaan uit Rotaryclub Neede. Dat betekent dat de plaatsen Eibergen, Neede en Haaksbergen 2 clubs hebben die hun leden uit die 3 plaatsen betrekken.

DNA van de club

De Rotaryclub EHN is een breed samengesteld gezelschap, zoals het hoort. Wij hebben jonge dertigers die lid zijn, maar ook kwieke zeventigers en tachtigers die volop meedoen. De vrouwelijke leden zijn nog wel in de minderheid maar het scheelt niet veel.

Wat is Rotary?

Rotary een samenstel van lokale clubs met leden die wekelijks samenkomen. Naast gezelligheid is zeker zo belangrijk als club maatschappelijk relevant te zijn. 
Door hun beroepsmatige achtergrond, en hun netwerk, kunnen leden van betekenis zijn voor het realiseren van steun voor goede doelen. 
Het logo van de Rotary is niet voor niets een tandwiel. Een tandwiel brengt beweging over of zorgt dat iets van snelheid of richting verandert. Dat is precies wat we willen bereiken.

Rotary concreet in cijfers (2017)

  • Bijna 2 miljoen euro (€ 1,923.000) is ingezameld voor lokale Nederlandse projecten
  • Ruim een half miljoen euro (€ 531.000) voor steun aan internationale projecten

Dit geld is bijeengebracht door de inzet van

  • 17.542 Rotarians
  • bij 1.503 evenementen en acties
  • door 451 clubs in Nederland

In de wereld behoort Rotary tot de top 5 beste NGO's (Niet-gouvernementele organisatie). Voor elke euro die wordt ingezameld komt meer dan 90% terecht bij het goede doel.

Bijeenkomsten donderdagavond

We hebben een vaste plaats waar we wekelijks bijeenkomen. Binnen Rotary zijn er ontbijtclubs, middagclubs en avondclubs. Onze club is een avondclub die op donderdagavond van 18:00 - 20:00 uur bij elkaar is. Sinds een aantal jaren vergaderen en eten we in de Blanckenborgh.